Снимка: БулфотоСред вносителите на законопроекта са депутатите Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и председателя

...
Снимка: БулфотоСред вносителите на законопроекта са депутатите Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и председателя
Коментари Харесай

Дневник: Делян Пеевски внесе законопроект, с който да си плаща на държавата за охрана

Снимка: Булфото

Сред вносителите на  законопроект а са депутатите  Делян Пеевски Йордан Цонев Хамид Хамид  и ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.

Четирима депутати от  Движение за права и свободи , измежду които и  Делян Пеевски , внесоха  законопроект  за промени в Закона за Националната работа за защита. С измененията те оферират да се регламентира реда, по който да бъде въведена опция сами да си заплащат на  НСО  за защита, съобщи Дневник.

За  законопроект а заяви в края на предходната година ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, който разгласи и че движението дава колите, с които се охраняват Пеевски и почетния ръководител на партията Ахмед Доган, а  НСО  осигурява единствено заплатите на ангажираните чиновници.

" В сходство с поетия от ръководителя на  Движение за права и свободи  Мустафа Карадайъ ангажимент, по отношение на защитата на почетния ръководител на  Движение за права и свободи  д-р Ахмед Доган и депутата  Делян Пеевски , за смяна на Закона за  НСО , през днешния ден парламентарната група на  Движение за права и свободи  чрез народните представители Мустафа Карадайъ,  Делян Пеевски Йордан Цонев  и  Хамид Хамид  внесе Закон за изменение и допълнение на Закона за Националната работа за защита ", оповестиха от пресцентъра на партията.

Промените, предлагани от  Движение за права и свободи , плануват лицата, които имат право на защита по закон да могат сами да заплащат за защитата си на  НСО  по цена, одобрена от министъра на финансите и по предложение на началника на Националната работа за защита.

" Целта е защитата на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната работа за защита, като по този метод ще се реализира забележителна фина нсо ва дисциплинираност и ограничение на разноските за защита, без да се обиден неприкосновеността и правата на охраняваното лице ", пишат в претекстовете си вносителите.

По в този момент настоящия закон, изменен последно през лятото на 2015 година, държавна защита би трябвало да употребяват президентът, министър председателят, ръководителят на Народното събрание, както и други висши управителни длъжности в страната. При нужда  НСО  пази и фамилиите им, народни представители и " други лица, свързани с националната сигурност, похищението по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката ".

На това основание се охранява Ахмед Доган, се схваща от думите на Мустафа Карадайъ. По закон, защитата се дава при " съответна застрашеност " с решение на комисия, в която влизат шефът на  НСО , основният секретар на Министерство на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС. С предлагането на  Движение за права и свободи  за промени в закона се регламентира и защитата на Доган.

Това е третият  законопроект , който депутатът Пеевски внася след тези за медиите и банковия бранш.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioner (преди 1 минута) Рейтинг: 208 | Одобрение: -72 Симпатичен предприемач! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР